Minä olen.

Tiltu Nurmisen öljyvärimaalauksia Turun seudun omaishoitajat ry:n omaishoitokeskuksessa 2.8.-30.9.2021

Osoite: Vanha Hämeentie 105, 20540 Turku

Avoinna arkisin klo 9 – 15

”Minä olen” on monissa henkisissä filosofioissa esille tuleva ilmaus, joka merkitsee sen hyväksymistä, että on juuri omanlaisensa, juuri sellainen kuin on. Samalla hyväksyy myös kaiken positiivisen ja negatiivisen mitä jokaisena päivänä tapahtuu siksi, että se kaikki kuuluu elämään. Haastavissa elämäntilanteissa ihminen ensin vastustaa, takertuu, piiloutuu tai suojautuu itse tehtyjen muurien taakse. Hän käpertyy, syyllistää itseään tai tuomitsee muita ihmisiä ja olosuhteita – kunnes pikkuhiljaa rauhoittuu, hyväksyy itsensä ja muut, ottaa vastaan tapahtumat sellaisena kuin ne ovat ja ymmärtää, että se kaikki kuuluu tähän kokemukseen, jota sanotaan elämäksi. 

Kaikki tunteet, kuten haaveileminen, pelkääminen, sureminen, iloitseminen, rakastaminen ja haavoittuminen, kuuluvat jokaisen universaaleihin kokemuksiin. Jokainen ihminen kokee näitä tunteita jossain kohti elämäänsä. Kenties vastakohdat ovat olemassa juuri siksi, että tunnistaisi onnen, kun on kokenut surun. Tai tunnistaisi kesän auringonpaisteen ihanuuden, kun on kokenut ensin pitkän pimeän talven. Ei valonsädekään tunnistaisi omaa ihanuuttaan, jos ei olisi ensin kokenut pimeää. 

Lopulta ihminen kenties oppii arvostamaan itseään ja omaa kokemustaan elämästä:

Minä olen osa jotain suurempaa kokonaisuutta.

Minä olen osa maailmansielua.

Minä olen jumaluuden heijastuma, pieni pisara sen olemusta.

Minä olen auringonsäde aamukasteen pinnalla.

Minä olen lehtien kahina koivujen oksilla.

Minä olen tuulenvire tyynen järvenpinnan yllä.

Minä olen vaaleanpunainen pilvi auringonlaskun maisemassa.

Minä olen leppäkerttu viljankorressa.

Minä olen tanssiva tulenlieska nuotiossa.

Minä olen juureva multa kasvimaalla.

Minä olen aalto valtameren mainingeissa.

Eri uskontojen jumaluudet sanovat: Minä olen. Se sisältää kaiken, mitään ei tarvitse lisätä eikä mitään ottaa pois. 

Tämä näyttely on jatkoa syksyllä 2020 Raision Olkkarissa ja Lemun kirjastossa esillä olleille maalauksilleni ja Hanna Laihon runoille. Silloin yhteisenä teemana oli ”Kuka minä olen?” Noin puolet maalauksista on nyt samoja kuin aiemmassa näyttelyssä ja puolet uusia. 

Lisää kuvia maalauksistani:

Instagram: #tiltunurminen

Ota yhteyttä:

tiltu.nurminen(at)gmail.com

050-5167925

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s