Paikka jossa vedet kohtaavat – näyttely

Marraskuun ajan 4.-29.11.2019 pidämme yhteistä taidenäyttelyä Lemun kirjastossa runoilija Satu Haapalan ja taiteilija Veera Ruohomäen kanssa. Aiheenamme ovat  pohdinnat ja tutkielmat elämänkulusta, ihmisyyden ytimestä – polusta ja aarrekartoista henkisen kehityksen matkalla.

Kerron tässä hieman työtavastani ja omista töistäni, jotka ovat mukana näyttelyssä. Inspiraation lähteenä pulppuaa aina luonto ja mm. Eckhart Tollen teos Läsnäolon voima.

Tiltu Nurminen -22

Tiltu Nurminen -15Annan intuition johdattaa tekemistä sinne mihin se haluaa kulkea. Sanon maalaustyötäni nykyään pilkuttamiseksi. Maskiaineen avulla teen pilkuista muotoja, jotka syntyvät sattumanvaraisesti alitajunnan ohjaamana. Tavoitteellinen tietyn lopputuloksen yrittäminen on poissa, mutta silti syntyy aina jotain itseäni kiinnostavaa ja kiehtovaa.

Tiltu Nurminen -9

Tiltu Nurminen -13

Lisään vesivärejä, pilkkuja ja mustetta kerroksittain, kunnes työ tuntuu valmiilta. Tekniikka kehittyy ja muuntuu jatkuvasti. Se on samalla eheyttävää, rentouttavaa ja meditatiivista tekemistä. Taiteen kautta koen syvää läsnäoloa tässä hetkessä.

Tiltu Nurminen -23

Tiltu Nurminen -5

Näyttelyn kuvasarjan innoituksena ovat toimineet mandalat ja ruusuikkunat. Kuvioihin sisältyy ikään kuin koko maailmankaikkeus, joka toimii kuin Rubikin kuutio – ensin kaikki on sekaisin, mutta kun hoksaa oikeasta kohdin käännellä paloja, niin kaikki loksahtaa paikoilleen. Kuvioiden viesti on sisäistä puhetta, tiedostamattomat asiat muuntuvat konkreettiseen muotoon.

Tiltu Nurminen -11

Tiltu Nurminen -6

Ympyrän muotoiset kuviot ovat kuin portteja alitajuntaan. Maalaukset muistuttavat Feng shui -kompassia tai Maya-kalenteria – niihin sisältyy jokin kysymys ja vastaus, jos vain tyhjentää mielensä ja rauhoittuu katsomaan ja kuuntelemaan sisäistä ääntään. Ne ohjaavat oikeaan suuntaan ihmisen omalla polulla.

Tiltu Nurminen -10

Tiltu Nurminen -17

Kaikki työni kuvaavat samaa asiaa, läsnäoloa tässä hetkessä, porttia ihmisen sisäiseen maailmaan ja yhteyttä maailmankaikkeuden sieluun, ei mihinkään ja kaikkeen yhtä aikaa.

Tiltu Nurminen -2

Tiltu Nurminen -7

Näyttelyn ohjelmalliset avajaiset pidetään Runoviikon yhteydessä tiistaina 12.11.2019 klo 18. Yleisölle on tarjolla rumpurentoutusta, runomeditaatiota ja taideteosten esittelyä. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tiltu Nurminen -8

Tiltu Nurminen -14

Teksti, valokuvat ja akvarelli-muste-teokset: Tiltu Nurminen

Työt ovat myynnissä, ota yhteyttä: tiltu.nurminen(at)gmail.com.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s