Akvarellinäyttely ”Hetken nautinto” Raision Olkkarissa

Kirsti ja Tiltu

Pidän taidenäyttelyä yhdessä Kirsti Itäpiirin kanssa Raision Olkkarissa, kaupunkilaisten info-pisteessä ja olohuoneessa kesäkuun ajan 4.-28.6.2019. (Raision Olkkari, Raisiontori 6, 21200 Raisio)

Maalausfilosofia on meillä molemmilla samanhenkinen: Akvarellimaalaus on hetkeen keskittymistä – läsnäoloa juuri siinä tilassa ja ajassa. Värit kuivuvat nopeasti ja kuvaan pyritään vangitsemaan hetken tunnelma ja energia. Akvarellimaalaus on molemmille suuri nautinto ja intohimo – maalata voisi vaikka aamusta iltaan.

Tekniikat kehittyvät tehdessä ja ideoita tulee, kun ryhtyy tuumasta toimeen. Yksi oivallus johtaa toiseen ja työt muotoutuvat ja kehittyvät aina johonkin suuntaan. Myös sattumalla on roolinsa akvarellissa – sillekin pitää jättää tilaa.

Akvarelli tehdään hetkessä, sitä ei voi loputtomasti muokata. Toki epäonnistuneen työn voi huuhtoa pois vedellä. Kyseessä on hetken uskallus ja rohkeus!

Esittelen tässä blogi-postauksessa omia töitäni ja valokuviani luonnosta, joka toimii jatkuvana inspiraation lähteinä:

Tiltu Nurminen -23

Tiltu Nurminen -5

Kun maalaan akvarelleja, tyhjennän mieleni. Siellä ei ole mitään, kun aloitan. Taustalla vaikutteita antavat luonnonmuodot kuten veden väreily, joka heijastuu meren hiekkapohjaan tai lumen aaltoileva pinta kevättalven auringonpaisteessa. Maalaukset ovat abstrakteja, mutta kuvastavat mielen vapautta, intuitiivista rentoutta ja hetken kuuntelemista kaikin aistein.

Maalaaminen on rentoutumista, eheytymistä ja elpymistä päivän haasteista. Se on omalla tavallaan meditatiivista irti päästämistä kaikesta. Katson vain mitä paperille syntyy kulloinkin.

Tiltu Nurminen -18

Tiltu Nurminen -8

Tiltu Nurminen -22

Tiltu Nurminen -10

Tiltu Nurminen -20Tiltu Nurminen -7

Tiltu Nurminen -19

Tiltu Nurminen -2

Tiltu Nurminen -12

Tiltu Nurminen -6

Tiltu Nurminen -22

Tiltu Nurminen -3

Tiltu Nurminen -25

Tiltu Nurminen -1

Luontokuvat, akvarellit ja teksti: Tiltu Nurminen, Henkilökuva: Esko Itäpiiri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s