Akvarellinäyttely Kahvila Snickarissa Naantalissa kesällä 2018

tiltu-1

Tiltu Nurminen: Sydämen ääntä kuunnellen

26.6. – 26.8.2018

Mannerheiminkatu 2, Naantali

Avoinna joka päivä klo 9-20, Tervetuloa!

tiltu-10

Sydämen äänen kuuleminen voi vaatia hiljentymistä, pysähtymistä, rauhoittumista – läsnäoloa hetkessä. Ehkäpä se pyytää myös heräämistä kiitollisuuteen siitä mitä on nyt, ymmärrystä siitä runsaudesta, jota juuri tämä hetki tarjoaa monessa muodossa, kuten ystäviä, luonnonrauhaa, raikasta ilmaa, auringonpilkahduksen tai meren kimalluksen.

Mitä enemmän uskaltaa olla näkyvä muille, näyttää oman sisäisen tunteensa ja olemuksensa avoimesti ja herkästi, sitä haavoittuvaisempi ihminen on toisten kritiikille ja arvostelulle, mutta myös mahdollistaa samalla vahvan ja rehellisen yhteyden toisiin ihmisiin ja omaan itseensä.

tiltu-2

Tunteet tuntuvat kehon eri osissa, jännityksenä tai rentoutena, kipuna tai hyvänolon autuutena. Jos tunteet sulkee pois, keho alkaa kerätä jännitteitä itseensä. Jonain kauniina päivänä ne sitten purkautuvat ulos, ehkä juuri silloin kun ei osaa ollenkaan sitä odottaa.

Tunteet erottavat meidän roboteista ja älylaitteista, niitä ei voi aidosti imitoida. Toinen ihminen pystyy yleensä lukemaan sen, onko näkyvä tunne aito, kuvastaako se sisäistä olotilaa vai onko se naamio. Jotkut lukevat pinnan alla olevaa tunnelmaa erityisen herkästi.

tiltu-7

Kun uskaltaa elää omannäköistä elämää ja kuunnella omia tuntemuksiaan miettimättä aina mitä muut ajattelevat, vapaasti virtaava ja runsas elämä tulee mahdolliseksi. Mielen valtaa ilo ja onnellisuus. Onnellinen ihminen inspiroi ympärillään olevia myös elämään täysillä, sydämen ääntä kuunnellen!

Akvarelleissani kuvaan näitä hetken mielialoja, aitoja ja herkkiä tuntemuksia, joita tavoittaa tiettyjen värien ja muotojen kautta. Maalaamista aloittaessani en tiedä mihin sivellin vie, lopputulos syntyy sattuman kautta, tekemistä ohjaa intuitio. Kun ei yritä liikaa, voi antaa onnellisille yllätyksille mahdollisuuden.

tiltu-6

tiltu-11

tiltu-3

Teksti ja kuvat: Tiltu Nurminen

Lisätietoja: tiltu.nurminen(at)gmail.com, 050-5167925

Instagram: tiltunurminen

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s