Taiteellisen ilmaisun luonnolliset työkalut

Teen akvarellityöni aina kaikkein kauneimmille ja laadukkaimmille akvarellipapereille. Erityisesti pidän ranskalaisen Arches:in ja Italialaisen Fabrianon paksuimpien laatujen 600 gr painavista papereista. Niiden hieno koostumus antaa mahdollisuuden pehmeille viivoille ja värien hienovaraiselle sekoittumiselle. Oikeanlainen paperi säilyttää kosteuden riittävän pitkään, jotta eri sävyt asettuvat kohdilleen juuri sopivassa ajassa – ei liian nopeasti eikä liian hitaasti.

Väreinä käytän useimmiten Windsorin akvarellivärejä. Värisävyt virtaavat yhdessä vuoroin kylminä ja lämpiminä, kunnes asettuvat paikoilleen ja muodostavat yllättäviä harmonisia yhdistelmiä. Usein teen maalauksen pohjaksi maskivärillä kuvioita, jotka jäävät näkyviin valkoisina pisteinä lopullisessa työssä raikastaen värikkäitä kohtia ja tuoden rytmiä sumuisten väripintojen lomaan.

Rennot siveltimen vedot ja valkoisten pisteiden tarkkuus muodostavat herkän ja runollisen kontrastin, jossa molemmat elementit kertovat omaa tarinaansa. Toisinaan elävöitän maalausta keveän valkoisella gouachella, syvän mustalla musteella tai karkealla merisuolalla, joka kimaltelee paperin pinnalla kuin pakkaslumi.

Maalaan aidoilla karvasiveltimillä, joiden kosketus paperilla on luonnollinen ja sopii intuitiiviseen työtapaani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s