Galleria: Sininen uni

Tiltu Nurmisen akvarellinäyttely Lemun kirjastossa yhdessä Satu Haapalan ja Veera Ruohomäen kanssa tammikuussa 2018.

Unien ja alitajunnan viestejä
– kuvien ja kalligrafian kautta

Akvarelli-maalauksissani käsittelen alitajunnan virtausta, niitä viestejä ja tarinoita, joita saamme unien kautta toisesta maailmasta, mielen syvemmiltä tasoilta. Yhdistän näyttelyn töissä kuviin myös kalligrafiaa, musteella kirjoitettua tekstiä, josta päivätajunta ei saa ihan selvää, mutta silti hahmottaa viestin sävyn. Kuvien tunnelma saattaa tuoda esiin muistoja, jotka olivat jo kauan sitten unohtuneet.

tiltu nurminen b

”Kirje muistojen rakastetulle”, 40 x 40 cm, hinta 149 € (sis. alv. ja postitus)

Omissa kuvissani tässä näyttelyssä sanat eivät ole mitään ymmärrettävää kieltä vaan ne kertovat ennemminkin monimuotoisten viestien merkityksestä ja tunnelmasta. On tärkeää jakaa toiselle ihmiselle omia ajatuksiaan ja tunteitaan. On kulttuurille olennaista kertoa myös tarinoita ja merkitä muistiin omaa ja yhteistä historiaa ja kokemuksia.

tiltu nurminen a

”Alitajunnan kertoma tarina”, 40 x 40 cm, hinta 149 € (sis. alv. ja postitus)
Kuvissani kalligrafiatekstillä annetaan tilaa niille tarinoille, joita kumpuaa alitajunnasta tai unista ja joille ei aina ole selkeää selitystä tai joita ei suoranaisesti pysty ymmärtämään. Silti niissä on jotain tuttua ja yhteistä. Tunnelmat kertovat kaipauksesta, rakkauskirjeistä, ajatusten virrasta tai oikean polun löytämisestä elämässä.

tiltu nurminen-3

”Postia alitajunnalta”, koko 25 x 40 cm, hinta 129 € (sis. alv. ja postitus)

Voimme tavoitella tiettyä tunnelmaa, jonka sanallinen viesti tuo kyseiseen hetkeen. Pohdimme kenties tarkemmin keille sanoma on kohdistettu. Mietimme, osaammeko luoda runollisia ilmaisuja vai tarvitaanko vakuuttavia ja rauhoittavia lausahduksia?

Tarina tai runo kulkee omaa polkuaan. Vastaanottajasta riippuu miten hän sen tulkitsee. Omissa akvarellimaalauksissani tuon esille sanojen roolia ihmisten kohtaamisissa. Viestit voivat olla suunnattuja vain niille, jotka ymmärtävät samaa kieltä – tai niillä voi olla universaali merkitys.

tiltu nurminen-1

”Unimatkaajan tiekartta”, 40 x 40 cm, hinta 149 € (sis. alv. ja postitus)

Sanoissa on energiaa. Sanoilla on valtaa. Niitä voi käyttää joko hyvään tai pahaan oman valinnan mukaisesti. Kaikki sanat ja merkitykset jäävät elämään mielessämme, olivat ne sitten puhuttuja tai kirjoitettuja. Kauniit sanat kannustavat, herättävät tunteita ja luovat ikimuistoisia hetkiä. Rohkaisevat ja lämpimät sanat voivat jäävät kaikumaan mieleen voimaannuttavasti pitkäksikin aikaa.

On meidän oma valintamme millaista energiaa haluamme tuoda maailmaan omilla sanoillamme ja kuinka ne tuomme esille – onko äänensävy tai lauseen vire kevyt, luotettava ja inspiroiva?

tiltu nurminen-4

”Sinisen unen viesti”, 40 x 40 cm, hinta 149 € (sis. alv. ja postitus)

tiltu-nurminen

”Kauniiden ajatusten virta”, 40 x 40 cm, hinta 149 € (sis. alv. ja postitus)

Löydät minut myös instagramista: tiltunurminen

Ota yhteyttä: tiltu.nurminen(at)creativeturku.fi

Tiltu Nurminen, Halisojantie 3, 21270 Nousiainen, gsm. +358-50-5167925

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s